Osmanlı Kahvesi
ilhamını ezelden alan

150.Yılımıza Özel Anadolu Lezzetleri Serisi
Osmanlı Kahvesi
“Ezel’den Ezel’e Uzanan Lezzet Yolculuğu” 1875 yılında Konya’nın Türbe semtinde Büyük Dedemiz Hacı İsmail Ağa’nın kurduğu ilk dükkânla başlayan hikâyemiz, dört kuşak boyunca aktarılan emek ve tutkuyla devam ediyor.
150. yılımızda, Osmanlı Kahvesi ile kültürel mirasımızı fincanlarınıza taşıyoruz. Ambalajımızda yer alan zarif figürler, kahveyle özdeşleşmiş bu tarihi yolculuğun birer yansımasıdır.
Ezelden beri süregelen bu lezzet serüvenimize ortak olduğunuz için teşekkür ederiz. Sizlerle birlikte daha nice nesillere bu tatları ulaştırma heyecanı içindeyiz.
Osmanlı kahvesi, Türk kahvesi gibi ince öğütülmüş kahve çekirdeklerinden yapılır. Ancak, Osmanlı kahvesi, çeşitli baharatlar ve aromalarla zenginleştirilmiş bir kahve karışımıdır. Bu karışım, kahveye benzersiz bir tat ve aroma kazandırır.
Osmanlı kahvesi, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sosyal bağları kuvvetlendiren ve sohbet ortamlarında önemli bir rol oynayan bir içecekti. Kahvehaneler, fikir alışverişinin yapıldığı, kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği ve günlük hayattan kopma noktası olan önemli mekanlardı.

8 farklı aromatik yapıya sahip olan Osmanlı kahvemiz yumuşak içimli kahve severler için ideal bir lezzete sahiptir.
Ezel Osmanlı Kahvesinin içerisinde Yemen kahvesi, Keçiboynuzu, Krema, Çikolata, Damla sakızı, Menengiç, Sahlep ve Kakule vardır. Tatlandırıcı içermez.
İnce öğütülmüş yapısıyla ve zengin içeriği ile her yudumda gün boyu enerjik ve dinamik hissetmenize yardımcı olur.

Osmanlı kahvesi, içeriğindeki çeşitli bileşenler sayesinde birçok fayda sağlar:
- Yorgunluk ve halsizliği giderir.
- Kolesterolü düşürür ve göğüs kanseri riskini azaltır.
- Nefes darlığı ve bronşit gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
- Bağırsak sorunlarını düzenler.
- Potasyum, kalsiyum, fosfor, A, B, E vitaminleri içerir.
Osmanlı Kahvesi Pişirme Yöntemi
Bir fincan için bir tatlı kaşığı Ezel Osmanlı Kahvesi kullanın.
Bir fincan için bir fincan suyu cezvenize ilave edin.
Dilediğiniz miktardaki şekeri ilave ederek cezveyi ocakta kısık ateşe bırakın ve hafif hafif karıştırın..
Kahveniz köpürmeye başlayınca köpüğü her fincana eşit miktarda paylaştırın , cezvede kalan kahveyi bir taşım daha kaynattıktan sonra fincanlara boşaltın ve kahveniz servise hazır…

Osmanlı kahvesi, zengin aroması, lezzeti ve özel pişirme yöntemiyle her zaman özgün bir içecek olarak varlığını sürdürecektir. Keyifli içimler dileriz…